Food | Classic Blueberry Muffins

Thuis hebben we een grote moestuin en sinds kort hoort daar ook een bosbessenstruik bij. Het bosbessenplukseizoen is aangebroken en ik kreeg nog eens zin om er blueberry muffins mee te maken. Ik gebruik al een tijdje hetzelfde heerlijke recept met karnemelk van Hummingbird Bakery en dat wil ik graag met jullie delen. Deze muffins zijn zalig als tussendoortje of zelfs bij het ontbijt. Een voordeel aan dit recept: de bereiding neemt amper tijd in beslag! En pssst: voor een keer moet het niet te gezond zijn 😉

IMG_1495

Wat heb je nodig (± 15 stuks):

  • 360 gr tarwebloem
  • 370 gr lichte basterdsuiker (te vinden bij Albert Heijn)
  • 1 tl zout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • halve tl natriumbicarbonaat
  • 375 ml karnemelk
  • 1 ei
  • halve tl vanille-extract
  • 70 gr ongezouten boter
  • 250 gr bosbessen
  • muffinvorm en papieren vormpjes

IMG_1463

Zo ga je te werk:

1. Meng eerst de droge ingrediënten: bloem, suiker, zout, bakpoeder en het natriumbicarbonaat. Mix het door elkaar in een keukenmachine of gewoon met een handmixer.

2. Daarna mengen we de vloeibare ingrediënten door elkaar. Dat is de karnemelk, het ei en het vanille-extract. Het handigste is om dit in een grote maatbeker te doen, want daarna moeten we het mengsel overgieten en dat zorgt voor een hoop minder geknoei. 🙂 Giet daarna rustig de vloeibare ingrediënten bij de droge en meng goed.

IMG_1478

3. Smelt de boter in een klein kommetje in de microgolf en giet het daarna bij het mengsel. Meng alles kort op lage snelheid en zet daarna de mixer op een iets hogere stand en mix tot het een glad homogeen mengsel wordt.

IMG_1486

4. Meng tot slot met een grote lepel de bosbessen onder het mengsel. Je zal merken dat het een redelijk vloeibare massa is. Giet daarom het volledige mengsel terug in de grote maatbeker. Dat zal het verdelen over de muffinvormpjes iets makkelijker maken!

IMG_1488

5. Giet de papieren vormpjes voor 2/3 vol met het mengsel. Bak ze daarna in een op 170°C voorverwarmde oven voor 25 minuten. Als de timer afloopt, prik dan even in het midden van de muffin met een satéstokje (of iets in die aard) om te kijken of ze gaar zijn. Het stokje zou er droog uit moeten komen, maar een paar minuten bijbakken kan nodig zijn.

IMG_1490

6. Laat de muffins afkoelen en geniet daarna van dit heerlijke tussendoortje!

IMG_1504

Advertenties

2 gedachtes over “Food | Classic Blueberry Muffins

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s