Nail care routine | Lente 2015

Ik moet een bekentenis doen: ik ben een nagelbijter. Verschrikkelijke gewoonte, ik weet het. Ik worstel er al mee sinds ik klein was. En hoe graag ik er ook vanaf zou willen geraken, tijdens elke stressy periode (zoals examentijd) hang ik er weer aan. Maar ik heb ondertussen wel een goede remedie gevonden om er beter van af te blijven, namelijk mijn nagels goed verzorgd houden en er een kleurtje op doen. Want wie zou er nu een mooie, verzorgde nagel willen verpesten? Daarom probeer ik er voor te zorgen dat mijn nagels steeds mooi verzorgd zijn. Benieuwd naar hoe ik dat doe?

Processed with VSCOcam with hb1 preset

In mijn routine gebruik ik:

  • een nagellakremover
  • een nagelknipper
  • een nail polishing block (zoals deze van The Body Shop)
  • een base coat, top coat en strengthener in 1
  • nagellakkleurtje
  • handcrème
  • wattenstaafjes

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Om te beginnen, haal ik mijn huidige (al half afgebladderde) nagellak van mijn nagels. Daarvoor gebruik ik dit handige potje van Bourjois. Er zit een soort sponsje in dat gedrenkt is in nagellakremover en daar moet je dan je nagel tegen drukken. Zo gaat de nagellak er vanzelf af. Héél handig. Met een gewoon wattenschijfje krijg ik vaak niet alles eraf en hangen achteraf mijn vingers ook vol met resten nagellak. Dit vind ik echt een topuitvinding!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Daarna knip ik eventueel mijn nagels bij en ga ik aan de slag met mijn nail polishing block. Deze balkvormige tool is echt een must voor je manicureset. Elke zijde heeft een functie: (1) nagels vijlen, (2) ribbels verwijderen, (3) nagel glad maken en (4) nagel glanzend maken. Als je deze vier stappen hebt uitgevoerd, zijn je nagels superglad en glimmend. Op de foto hierboven heb ik net stap 3 uitgevoerd.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

De volgende stap is een base coat aanbrengen. Ik gebruik deze Start to Finish 3-in-1 van OPI. Dat is namelijk een base coat, top coat en strengthener in één product. Een base coat aanbrengen voor je nagellak opdoet, is heel belangrijk om je nagels gezond te houden. Gekleurde nagellak staint namelijk je nagels, waardoor ze geel kunnen worden. Daarom doe je er best eerst een laagje base coat op ter bescherming.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Dan is het tijd voor een kleurtje. Ik kies voor Splash of Grenadine van Essie. Deze vrolijke kleur is het allereerste Essie-lakje dat ik ooit kocht en daarbij ook mijn favoriet. Ja hoor, ik ben slachtoffer van het #Essiebuttoneffect 😉 . Meestal lukt het me om ‘binnen de lijntjes’ te blijven met lakken, maar moest er eens een ongelukje gebeuren, gebruik ik een wattenstaafje en wat nagellakremover om het bij te werken.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Daarna doe ik er nog een laag op van dezelfde OPI Start to Finish en gebruik ik wat handcrème (van The Body Shop met amandelolie). En dit is dan het resultaat! Ik kan erop rekenen dat de nagellak zo’n 3 à 4 dagen mooi blijft zitten. Ik lak ook niet elke dag mijn nagels, soms laat ik ze gewoon naturel of doe ik er enkel wat nagelversterker op.

En wat is jouw favoriete nagellak?

Advertenties

Een gedachte over “Nail care routine | Lente 2015

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s