Review | Bourjois Rouge Edition Velvet

In mijn shoplog kon je al lezen dat ik me een nieuw lipproduct heb aangeschaft: een Bourjois Rouge Edition Velvet. Ik heb al dikwijls twijfelend voor het Bourjois-rek gestaan en hem dan uiteindelijk niet meegenomen, omwille van de ongewone structuur. Het is geen normale lipstick, maar een vloeibare en dat vertrouwde ik zo nog niet echt. Ik hou namelijk echt niet van lipgloss of lippenstift met zo’n glanzende finish. Een tijdje geleden heb ik dan toch toegegeven en kocht hem in de kleur 08 Grand Cru. Inmiddels heb ik het product al een paar keer gedragen en kan ik jullie dus van een uitgebreide review met swatches voorzien. Nieuwsgierig?

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Product: De Bourjois Rouge Edition Velvet is een vloeibare lipstick met een matte ‘velvet’ finish. De verpakking ziet er mooi en strak uit en de kleur van de dop is exact dezelfde als de kleur van het product zelf. Aanbrengen doe je met een sponsapplicator zoals die van een lipgloss. De structuur vind ik – zoals verwacht – in het begin niet zo aangenaam. Maar eens hij volledig opgedroogd is, stoort het niet meer. De lipstick ruikt heel chemisch, wat ik ook wel jammer vind.

Aanbrengen: Met het sponsje kan je de vloeibare lipstick heel nauwkeurig aanbrengen. Dat vind ik één van de grootste pluspunten van het product. Het aanbrengen doet eigenlijk denken aan een lipgloss. Wanneer het product pas op je lippen zit, ziet het er ook heel glossy uit maar naarmate het opdroogt, wordt het meer mat. De pigmentatie van de lippenstift vind ik heel goed. En love die kleur!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Tegelijk heeft het sponsje ook een minpunt, want het is moeilijk om hiermee het product gelijkmatig op de lippen aan te brengen. In het begin ziet het er vrij vlekkerig uit. Als je gehaast bent, dan kies je misschien beter niet voor deze lipstick. Het duurt namelijk even voor je alles geperfectioneerd hebt.

Duur: De lip velvet blijft echt lang zitten en de kleur blijft relatief goed behouden, ook na te eten of te drinken. Als hij droog op je lippen zit, maakt hij geen afdruk op je glas wanneer je drinkt. Kissproof is hij dus ook (jawel, getest en goedgekeurd door de boyfriend 🙂 ).

Processed with VSCOcam with hb1 preset

De lippenstift staint je lippen serieus en gaat er niet gemakkelijk af. De swatch die je hierboven ziet, is toch een dag koppig op mijn hand gebleven. Zelfs na goed schrobben in de douche.

Prijskaartje: €13,99. Niet goedkoop voor een drugstore lipproduct!

De plus- en minpunten voor je op een rijtje:

+

  • longlasting
  • goede pigmentatie
  • nauwkeurig aan te brengen

  • chemische geur
  • vlekkerige aanbreng
  • prijs
Review Bourjois Lip Velvet tekst

Dringend een nieuwe camera nodig, I know!

Conclusie: Ik vind het echt een mooie lipstick eens hij droog op mijn lippen zit. De kleur is ook helemaal mijn ding. Maar ik denk dat mijn voorkeur toch nog steeds uitgaat naar een lippenstift met de gewoonlijke applicator. Als jij al een vloeibare lippenstift probeerde waar je wel van ondersteboven was, laat het me dan zeker weten in de comments!

Advertenties

5 gedachtes over “Review | Bourjois Rouge Edition Velvet

Reageer op dit artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s